JEJAK ANDA

Sunday, March 13, 2011

ITS ALL ABOUT REZEKI

Huhh..Penat sungguh pergi meeting tadi..Adeh..Dah lah masuk meeting lambat kan..Terasa diri ini macam VVIP pulak..Heheh..Sekali sekala berangan..Tak salah kan??

Oh yer..Aku nih suka perhati orang..Sebab aku suka tengok ragam mereka..Dalam meeting tadi aku boleh tengok perangai sebenar sesetengah orang..Perangai apakah itu??Iaitu perangai tak senang melihat orang lain mendapat nikmat lebih..

Nak dibuat citer..antara minit mesyuarat meeting tadi adalah berkenaan elaun..Di mana pihak sponsor ingin meningkatkan elaun kami yang menetap di pulau ini..Masa itu, semua orang kelihatan teruja..OH tak apalah..Siapa tak nak dapat duit lebih kan??

Tetapi yang amat menyedihkan pula adalah tatkala pihak penaja berkata bahawa mereka juga akan meningkatkan elaun kepada mereka yang berada di mainland, ada pulak suara-suara sumbang yang memanaskan telinga aku..Mereka mempersoalkan mengapakah elaun mereka di mainland dinaikkan sekali padahal elaun mereka sudah tinggi...

Ehh??Engkau jeles apehal haa??Terima sahajalah..Tak boleh ke melihat orang lain senang sekali seperti anda??Kenapakah anda mahu bolot rezeki itu sorang-sorang??Bila pasal duit, semua perkara boleh terjadik..Jeles..hasad..tamak..Itu semua lumrah apabila berkata tentang duit..

Sebenarnya, ianya bukan berkenaan duit..Its all about rezeki..Tak boleh ke melihat orang lain melihat rezeki lebih ha??Kalau nampak orang lain mendapat rezeki lebih mesti ada sahaja yang merungut..Kepada siapakah anda merungut itu??Tepuk dada, tampar muka..tanya diri sendiri..

Sekian sahaja celoteh dari diri aku yang emo ini..Babai..

p/s : Jom picnic??

No comments:

Post a Comment